Latest Movie :

Ekşi Sözlükte La Casa De Papel Yorumları

Ekşi Sözlükte La Casa De Papel Yorumları




dark sonrası netflix'in son güllerinden. 2017 bitmeden sevdirdi kendini, izlettirdi ve bitirdi.

--- spoiler ---

11.bölüm de salva'nin piano ile mario theme calmasi efsaneydi ya jsjsjsj
--- spoiler --- 

ispanyol netflix'inin elinden çıkmış harikulade bir suç dizisi. ortalama 12 gün olarak planlanan işin yamulmuyorsam 3. gününde sezon finali oldu. olay örgüsü, ters köşeler falan kimi zaman "yapma canım o kadar da olmaz" dedirtse de çoğu zaman şapka çıkartacak cinsten. sürükleyiciliğine laf eden çarpılır. bakayım bir nasılmış diye açıp sabahın beşinde sezon finalini izlerken buldum kendimi.

--- spoiler ---
kendilerinin de belirttiği üzere; yaptıkları şey aslında teknik olarak soygun değil. klasik soygunlarda hızlıca işini halledip bir an evvel kaçmak zorundasındır. ama bu arkadaşların amacı ellerinden geldiğince geç çıkmak. çünkü para çalmıyorlar. para basıyorlar ve zamana ihtiyaçları var. 2.4 milyar euro. vay babanın şarap çanağına ...
--- spoiler --- 

ilk 6 bölüme kadar soluksuz giden, sonraki bölümlerde konuyu uzatma çabaları ile yer yer sıkan dizi. 13 bölüm yerine 8 bölüm olsa efsane olurdu derken, meğer 13 bölüm ilk sezonmuş.
sezon sonu durgunluğuna rağmen izlenmesi tavsiye edilecek başarılı bir dizi. 2. sezon için umutlarımız yüksek.   
Reklam

2017 yılının en iyi dizilerinden biri. netflix'in ispanya şubesi iyi çalışıyor.  

netflix'de yayınlanan çok beğendiğim ispanyol dizi.

polisiye ,hırsız, zekice kurgu olaylarını seviyorsanız mutlaka izleyin. zaten ilk bölümü ile coşuyu veriyorlar bir bakmışsın 4-5 bölüm bitmiş. şiddetle tavsiye de ediyorum.  

netflix'te yayınlanan ispanyol yapımı dizi. netflix'te muhakkak izlemeniz gereken diziler listesinde ilk beşte yer alır. tek kelimeyle masterpiece! izleyin, izletin efendim.

--- spoiler ---

arturo pezevengi umarım ikinci sezon ölür yoksa ben kendi ellerimle boğacağım. berlin ve profesörün birbirlerini önceden tanıdığını daha ilk başta anladım. profesörün gidip de bütün operasyonun başına tanımadığı adamı koyacak hali yoktu. ha bir de denver nedense bana james franco'yu anımsattı. gülüşü, hareketleri, hafiften tipi. denver kalp ben. ayrıca gaza gelip darphane soymaya kalkmayın. kimse rehineler için o kadar süre beklemez. ölü ya da diri farketmez polis hemen dalar içeri.   

ispanyol dizisi, güzel kadınlar var dizide, güçlü kadınlar, dizi biraz bunun üzerinden yürüyor, ikinci sezon aksiyon dozunu düşürüp, cinsiyet rollerini, toplumsal olayları, ekonomiyi anlatacaklar gibi.
ispanyollarin olayı insanı, insanın çatışmalarını, iç hesaplasmalarini gayet iyi yansitabilmeleri. bunu yaparken aforizma tadında cümlelerle olayı basit bir noktaya taşımaları, işi karman corman aşırı sembolik bir noktaya getirmemeleri. izlemesi ve çözümlemesi hem kolay hem de eğlenceli oluyor genellikle bu yüzden yapıtlarını. hatta çoğu zaman cozumelemeye gerek dahi kalmıyor çünkü benim anladığım bu ispanyollar çok konuşuyorlar, baya konuşuyorlar böyle olunca da zaten anlatılmak istenen şey kahramanların ağzından çıkıyor. mevzuyla alakasız ama orange is the new black'te iki ispanyol hatun tartışırken pepper bu dilde yapılan her konuşma şiir gibi geliyor tarzında bir şey diyordu, gerçekten türkçeden sonra en çok konuşmak isteyeceğim dil ispanyolca, fonetigi muthis. dil güzel olunca konuşuyor tabii adamlar. hadi me voy. hasta la vista.  

şahane bir ispanyol yapımı.

fakat şöyle bir durum var. ispanyollar bunu ilk önce 15 bölüm olarak çekmişler. imdb'de de 15 bölüm görünüyor. sonra netflix bunun ilk 9 bölümünü alıp farklı şekilde kesip biçerek -hatta bazı sahnelerin yerlerini değiştirerek- 13 bölüm yapıp birinci sezon demiş ve öyle yayınlamış. kalan 6 bölüm internette mevcut fakat uyumlu altyazı yok.

çok merak ettiğimiz için hanımla beraber ispanyolca bir dizi için hazırlanmış italyanca altyazıyı google translate vasıtasıyla türkçeye çevirerek izledik. çok olmadı ama yine de az buçuk anladık. ki son iki bölümün italyanca altyazısı da yok. yetiş ya eşekherif yetiş ya netflix!  

lam şimdi kaldık mı en heyecanlı yerinde, 2. sezonu ne zaman verecekler, bilenler yeşillendirsin lütfen. ayrıca çav bella şarkısını çok güzel söylemişler.

izleyiniz, izlettiriniz.  

Arkadaşlarınla Paylaş :

Yorum Gönder

Flickr Images

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. La casa de Papel TR - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger